speeltuin

Kinderfeestjes

Het hele jaar door,
het ultieme kinderparadijs

lees meer
vrouwmetkindtulpenveld

Kinderfeestjes

Het hele jaar door,

het ultieme kinderparadijs

lees meer
tent

Kinderfeestjes

Het hele jaar door,

het ultieme kinderparadijs

lees meer
atelier

Kinderfeestjes

Het hele jaar door,

het ultieme kinderparadijs

lees meer
vuurkeuken

Kinderfeestjes

Het hele jaar door,

het ultieme kinderparadijs

lees meer

De tulpen pluktuin is open!!!!

Laatste week tulpen plukken… (tot 2 e pinksterdag)

TULPEN PLUKKEN

Dit jaar hebben we voor het eerst 10.000 tulpen op kisten gepoot die we in de kas hebben voorgetrokken. Spannend omdat we niet wisten hoeveel eerder deze tulpen in bloei zouden komen. Maar het is zover!! Vanaf heden is iedereen welkom om een mooie bos tulpen met bol en al uit de grond te trekken!! Leuk want je mag ze met bol en al mee naar huis nemen… waardoor je eigenlijk 2 x plezier van de tulpen hebt.. als je de bollen nl bewaard tot oktober  ze dan pelt (ontdoet van de afgestorven wortel- en bladresten) en ze de bollen dan in je eigen tuin poot heb je kans dat je volgend jaar je eigen tulpentuin creëert!  Nadat de kas is leeggeplukt gaan we verder met de 15.000 tulpen die we buiten in de volle grond gepoot hebben. Kom dus allen want we hebben genoeg tulpen voor iedereen!

Elke zondag, zolang er tulpen zijn, organiseren we extra activiteiten op de tuin:

  • Vaasje schilderen, tulpen plukken en schikken in de zelf beschilderde vaas
  • Pony rijden (vanaf 12:00 uur)
  • Springkussen
  • Broodje bakken boven een vuurtje
  • Popcorn bakken boven een vuurtje

 Maar natuurlijk ben je ook van harte welkom om een kopje cappuccino te drinken en alleen te genieten van deze mooie voorjaarsbloemen!

  • Kijk ook naar de tulpenworkshops  in de maanden maart en april (van te voren aanmelden svp!)
  • Kinderen kunnen in deze tulpenperiode altijd een tulpenvaas schilderen en vullen met 10 stuks zelf geplukte tulpen!Prijs €8,50
  • Door de weeks van ma t/m vrijdag hebben wij een speciaal Tulpen arrangement: 20 tulpen, appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee voor €12,50. (dit geld voor één persoon of per 20 tulpen van woensdag t/m vrijdag, niet in het weekend)

 

    

Tulipa Infinity                                     Tulipa Montreux                                Tulipa Fostery King

wk 15: De tulpen in de kas zijn op, we gaan verder met de buiten tulpen. Franse tulpen aan de Amstel…. Wat zijn ze mooi en stevig!

de-tuin-is-geopend 

Wk 13: De tulpen pluktuin is open!!!!

  

Wk 12. De eerste tulpen zijn getrokken! Deze mooie paasarrangementen zijn er mee gemaakt!

 

Wk 11. Het gaat eindelijk de goede kant op met de tulpen… Er bloeien nu 2 soorten mondjes maat, maar toch!. Tulp Purple Flag en tulp Apricot Delight. Het net zit trouwens om te tulpenkisten heen ter bescherming van de bollen. We krijgen nl nogal eens bezoek van wilde fazanten in de kas die onze tulpen eerder heel lekker vinden dan mooi….

 

Wk 8. Overdag is het heerlijk zonnig maar de nachten zijn heel koud… Waardoor de tulpen wel groeien maar niet zo hard als we willen… Heb ze toch maar een flinke slok water gegeven in de hoop dat dit de groei bevorderd. 

 tulpen-zijn-nu-weer-groen tulpen-worden-ontdaan-van-winterjas

wk 7. Kijk hoe die witte ‘sprieten’ er nu mooi groen uitzien!! We hebben de tulpen vandaag trouwens ontdaan van hun winterjas..

de-tulpen-kleuren-al-aardig-bij gaas-over-de-tulpen-bakken

wk 6. De tulpen kleuren gelukkig alweer aardig  bij…! We hebben last van fazanten…. zij vinden de bollen erg lekker maar wij hun niet!!!! Nu maar gaas over de bakken die op de grond staan gespannen.

 

Wk 5. De tafels staan vol, we zetten nu steeds meer tulpen in de kas op de grond want ze zijn niet te ”houden’ in de koude donkere opslag….

  

wk 4. Het is weer prachtig zonnig weer. We wagen het er maar op… de tulpen gaan de kas in… Hopelijk hebben we de eerst tulpen al met de voorjaarsvakantie!

 

 wk 3. Fijn dat we even echt winter was…

   tulp-purple-flag

Wk 2. Gelijk maar 8 kuub houtsnippers besteld en uitgereden in de kas. Zo snel mogelijk de kas klaarmaken… zodat we de tulpen daar kunnen afbroeien indien noodzakelijk. De tulpen waren nl weer 5 cm gegroeid… 9 cm hoog staan ze al… Dit moet worden tulp Purple Flag! De eerste tulp die gaat bloeien dit jaar waarschijnlijk

 

 

 

Wk 1. Hier zagen we dat de tulpen al ongeveer 4 cm boven het zand uitkwamen…. Die week gelijk de tulpen afgedekt met stro  tegen eventuele vriesschade…

 

 

tulpen plukken, natuurlijk met bol en al!!!

De tulpen tuin is bij opening tulpenseizoen van maandag tot zondag open van 10.00 tot 17.00 uur.

(translation in English you find at the bottum of this page!)

tulpenveld tulpenveld

Wat is er nou Hollandser dan tulpen uit Amsterdam??? Onder de rook van Amsterdam hebben wij meer dan 25.000 tulpen in 30 verschillende kleuren  gepoot. Bij ons kan je deze dagen niet alleen langs de tulpenbedden lopen om de tulpen te bewonderen maar je mag ze ook oogsten!!! Met bol en al kan je de tulpen uit de grond trekken en thuis op de vaas zetten. Omdat deze tulpen in de buitenlucht geteeld zijn en daardoor langzaam tot bloei zijn gekomen zijn de tulpen extra groot, lang én houdbaar!

 

tulpenveld een arm vol met zelf geplukte tulpen tulpenveld

De tulpentuin is open zolang de ‘voorraad’ strekt.

 

  tulpenvaas            paasworkshop-2016

                 tulpenvaas kinder verjaardagsfeestje